Bodyflyfrogner

BLOGG

Hudpleie: mine råd

Rosevann har tradisjonelt blitt brukt til behandling av hud i mange århundre, og det er ikke uten grunn. Rosevann har en rekke egenskaper som gjør at den egner seg godt som hudpleie. I dette innlegget får du mine råd til naturlig hudpleie ved bruk av rosevann og myntevann.

Hvem er rådene til?

Tipsene egner seg godt for de som ønsker å redusere porer, tilføre fukt, rense huden, og forhindre urenheter og kviser.

Hvordan rense huden?

Til å begynne med så anbefaler jeg  å vaske ansikt hver kveld og fjerne sminke nøye. Tørk så ansiktet godt med rent håndkle eller Kleenex for å unngå overføring av bakterier.

Hvordan lage og bruke hudpleiemiddelet?

Jeg anbefaler å lage en spray av rosevann og myntevann. Rosevann må utgjøre 70% og mintvann 30% av flaskens innhold.

Bruk sprayen hver natt i ansiktet slik at den dekker hele huden på ansikt og hals. Når den har tørket inn i huden kan fuktighetskremen/nattkremen man vanligvis bruker påføres over dette. Anbefales å bruke hver kveld.

Hva er innoldet?

Mixturen blir en naturlig antibiotika til huden som reduserer utseende av porer, gir glød, og bekjemper urenheter som forårsakes av bakteriell betennelse i huden.

Rosevann er rik på vitamin C, E og A, og en rekke andre forbindelser som er gunstige for huden.

Vitamin A er veldig effektiv til å reparere huden, både i ansikt og på leppene. Vitamin C hjelper huden til å bli fastere ved å produsere kollagen, og gir glød.

Hvor finner jeg det?

Både myntevann og rosevann kan finnes ferdiglaget på noen lokale matbutikker.

Medisinsk & Kosmetisk Sykepleier

Ananas

Ananas har vært brukt i århundrer på grunn av sine mange helbredende egenskaper.

Det er ikke så rart, fordi frukten er en rik kilde til antioksidanter, som styrker immunforsvaret og har en positiv virkning på skjoldbruskkjertelen og nerveceller.

Andre helseefekter denne herlige frukten kan tilby er at den hjelper blodet med å koagulere, frukten kan også virke betennelshemmende og sårlegende. I tillegg viser forskning at ananas inneholder enzymet bromelin som løser opp blodansamlinger under huden, dvs. at blåmerker forsvinner fortere og at anans kan anbefales etter operasjon eller ved infeksjon i kroppen. Ananas har i tillegg en vanndrivende effekt og detoxer kroppen ved at giftstoffene som bygges opp i kroppen skilles ut.

Om ikke det var nok! Så inneholder ananas også kalsium, fosfor, jern, magnesium, kalium, natrium, magnesium og er rik på Vitamin C, A, B1 og B2  som alle er viktige for blant annet dannelsen av ny hud.

Helsegevinsten er altså stor ved å tilføre ananas til kosten! 

Medisinsk & Kosmetisk Sykepleier