Bodyflyfrogner

BLOGG

Mynte i hudpleie

Egenskaper til mynte for huden

Betraktes tørr mynte som en av dine mest brukte tilsetningsstoffer for å gi en behagelig smak og aroma til favorittmaten din? Hvis svaret ditt er ja; Vet at du kan bruke tørr mynte som en maske i hudpleierutinen? Du tror kanskje at mynte ikke har andre nyttige egenskaper enn effekten av å avkjøle huden; Men takket være sine mange fordeler, brukes denne duftende urten i de fleste pleieprodukter, inkludert fuktighetskremer, myknere, leppepomade, rensemidler, sjampoer og alle slags hjemmelagde myntemasker for huden.

Å bruke forskjellige typer masker som for eksempel myntemaske anbefales for både kvinner og menn, fordi det har en stor effekt på ansiktet, skjønnheten og til og med ånden til en person. På grunn av sine mange fordeler kan mynte gi deg vakker og glødende hud og for å løse hudproblemer som kviser og hyperpigmentering. Mynte er en av plantene som har hundrevis av bemerkelsesverdige medisinske egenskaper, inkludert smertelindring, behandling av oppblåsthet, hudsykdommer, etc. Mynteplanten er rik på antiinflammatoriske og antioksidantforbindelser. Den har en veldig penetrerende lukt og duft og brukes i kremer laget for huden.

Hvordan kan du lage myntevann

Mynte er en utmerket kilde til mentol og har sterke antibakterielle egenskaper. For å lage en toner fra dette produktet, kok mynteblader i en og en halv kopp vann i omtrent 20 minutter. La vannet avkjøles og filtrer deretter myntebladene. Påfør denne løsningen på ansiktet ditt med en bomullspad og fortsett å fukte ansiktet ditt. Du kan oppbevare løsningen i kjøleskapet i en uke. Gjør dette to ganger om dagen for å se fantastiske resultater.

Fordeler med mynte for huden
 1. Gjøre huden lysere:
  Mynte har en veldig god og avslappende effekt på huden din. Når den påføres huden, lar den helbrede og lindre problemer og urenheter. Får huden til å se lysere og mer oppfrisket ut etter hver behandling.
 2. Aknebehandling:
  Peppermynte har sterke antibakterielle egenskaper og inneholder salisylsyre, som begge effektivt forebygger akne. Den inneholder også vitamin A, som kontrollerer oljeutskillelsen hos personer med fet og akne-utsatt hud. Bruk av denne ingrediensen tørker og fjerner akne mens du renser porene.
 3. Lindre insektbitt og andre irritasjoner:
  Den antiinflammatoriske egenskapen til dette stoffet lindrer den brennende følelsen fra myggstikk og andre forverrende hudsykdommer
 4. Hydratisering av huden:
  Når den brukes med de riktige ingrediensene, kan du tilføre fuktighet til huden din ved å stramme opp porene. Den myker også tørr og kløende hud.
 5. Hudoppstramming:
  Peppermynte er et mildt snerpende middel som kan brukes til å stramme opp huden. Denne ingrediensen fjerner støv og sot fra porene dine og strammer dem, slik at huden din blir mykere og mer hydrert.
 6. Bli kvitt hudormer:
  Hudormer oppstår når skitt og olje kommer inn i porene dine og tetter dem. Som nevnt ovenfor, renser mynte porene dine og strammer dem.
 7. Hudforyngelse:
  Bruk av mynte kan øke blodsirkulasjonen og sikre at huden din får godt næring. Det renser huden din og holder den sunn. Ingrediensene er også rike på antioksidanter som beskytter huden din uten å skade.
 8. Redusere aldringsprosessen:
  Å sikre at huden din er næret og hydrert er den eneste måten å bremse aldringsprosessen på. Ettersom mynte øker blodsirkulasjonen til huden din og hydrerer den, forsinker den også dannelsen av rynker og fine linjer.
 9. Fjerne og redusere akneflekker:
  Mengden salisylsyre i mynteblader hjelper i sirkulasjonen av psykocellulært vev. Den fjerner døde hudceller og sørger for at nye celler er sunne. Dette vil hjelpe deg å oppnå en klar hud ved å falme aknemerker.
 10. Fjerne mørke ringer under øynene:
  Mørke ringer under øynene kan være forårsaket av tusenvis av faktorer, men mynte kan redusere dem og forhindre dem med sitt antioksidantinnhold. Disse antioksidantene hjelper til med å helbrede og revitalisere huden. Huden under øynene er sårbar og utsatt for skade – antioksidanter holder den fri for skade ved å nøytralisere frie radikaler.
Bruk

Bruk myntevann hver kveld etter ansiktsvask.

Medisinsk & Kosmetisk Sykepleier

Comments are closed.