Bodyflyfrogner

BLOGG

Uvaner Du Gjør I Søvne Kan Føre Til Store Tannlegeregninger og Hodepine!

Tanngnissing Kan Føre Til Helserelaterte Problemer & Kostbare Tannlegeregninger!

Tanngnissing kan gi smerter, anspenthet og/eller ømhet i kjeveområdet. Det kan også føre til ømfintlige, følsomme og «nedslipte» tenner. Stivhet i nakke om natten og hodepine om morgenen kan også forårsakes av tanngnissing. Klikking og lyder fra kjeveleddet samt opptygd vev på innsiden av kinnene er heller ikke uvanlig å oppleve blant tanngnissere.

Det er fortsatt uvisst hva som forårsaker tanngnissing. Forskerne mener det kan være alt fra stress til feil tannstilling og bivirkningen av enkelte medisiner.

De Fleste Gnisser Tenner Når De Sover – Uten At De Er Klar Over det Selv!

Ifølge NHI (Norsk Helseinformatikk) er det mellom 10% og 20% voksne som gnisser tenner. Gnissing av tenner kan skje i våken tilstand samt når man sover.  Det mest vanlige er å gnisse tenner om natten og da er man ofte ikke klar over dette problemet selv. Tanngnissing har også forskjellige grader av intensitet. Noen gnisser lite og forsiktig, mens andre gnisser hver natt og intenst.

Medisinsk Injeksjon – Effektiv og Smerterfri Behandling Av Tanngnissing

Tanngnissing og de symptomene som følger med kan være temmelig plagsomme for enkelte. Heldigvis er det enkelt å behandle tanngnissing. Behandlingen går ut på å injisere små doser med et muskelavslappende legemiddel i det utsatte området. På den måten reduseres kraften til kjevemuskulaturen som forårsaker gnissingen. Behandlingen kan også redusere tyggemusklenes størrelse noe som igjen fører til et smalere kjeveparti. Behandlingen affekterer ikke tale- eller tyggeevnen.

  Medisinsk & Kosmetisk Sykepleier

Comments are closed.