Lennart fjernet sinnarynkene

Lennart og sinnarynkene

Lennarts sinnarynke

Lennart har «alltid» hatt sinnarynke, og han mener at den har oppstått dels fordi han tidligere ikke har vært så flink til å bruke solbriller, og dels fordi han er nærsynt. Med andre ord har det blitt en del mysing opp gjennom årene. Når man myser aktiviseres musklene mellom brynene, noe som videre kan forårsake linjer som etter hvert kan utvikle seg til å bli dype rynker og søkk. Det er disse rynkene/søkkene vi kaller sinnarynke.

Faktorer som kan påvirke utviklingen av sinnarynke

Det er mange faktorer som kan påvirke huden slik at man får sinnarynker. Alder, genetisk disponering, generell helse, ernæring, mimikk i ansiktet, hudpleie, solskader og mysing.

Noen av faktorene som alder og genetisk disponering er det lite vi kan gjøre med. Men det er håp! Det er flere ting vi kan gjøre for å utsette sinnarynkens ankomst og dybde.

Unngå å bli solbrent – bruk solfaktor. For å redusere mysing så kan du bruke briller eller kontaktlinser med riktig styrke samt solbriller i sterkt dagslys og sollys.

Gamle Hudskader

Lennart har blitt bevisst på dette med mysing og sinnarynke de siste årene og bruker både kontaktlinser og solbriller for å unngå rynking av bryn. Dette er veldig bra med tanke på videreutvikling av sinnarynken samt dannelse av nye linjer og rynker, men det fjerner ikke hudskader som allerede har oppstått.

Elding av huden og ansiktsuttrykk

Som årene går, vil det dannes flere linjer/rynker, volum minskes, lepper bli smalere, bollekinn forsvinner, dette er en naturlig del av aldringsprosessen. Disse forandringene kan for noen være vakre, men for andre kan de være skjemmende samt forårsake at folk oppfatter oss på en annen måte enn det vi egentlig er. For eksempel kan markante «poser» under øynene forårsake at vi ser konstant sliten og trett ut, selv om vi ikke er det.

Lennart er en munter mann som latteren sitter løst på, til tross for dette har han så lenge han kan huske fått høre at han ser litt sint ut. «Ikke vær så alvorlig, du må smile» og «er du sur?» Han har alltid mistenkt at sinnarynken var hovedårsaken til at enkelte folk oppfattet han som «morsk» eller «sint». Nå i ettertid, når sinnarynken er fjernet, er mistanken hans blitt bekreftet, da han tydelig ser at fjerning av sinnarynken har gitt han et mildere ansiktsuttrykk.

Lennarts Behandling

Behandlingen til Lennart tok cirka 15 minutter, og han kjente ikke noe ubehag under behandlingen. Tvert imot så synes han det var synd at det gikk så fort, da han likte å bli «dullet» med av Bodyflys kosmetiske sykepleier, Rosa.

Behandler man sinnarynken på et tidlig stadium, holder det ofte med Botox, og da ligger prisen på kr 1.500. Drøyer man det for lenge slik at det utvikler seg et dypt søkk der sinnarynken er, kan det hende at det blir nødvendig med filler i tillegg til Botox, og da kommer et tillegg på ca kr 2.300 i tillegg, alt avhengig av hvor dyp den har blitt.

I Lennarts tilfelle var det nødvendig med en ml filler i tillegg til Botoxen.

Effekten av filleren så han øyeblikkelig, de dype søkkene var plutselig helt borte! Etter noen dager merket han at mellomrommet mellom brynene ble bredere og at den behandlede huden fikk en glatt og linjefri overflate, det var Botoxen som hadde begynt å virke her. Lennart ble veldig fresh og så flere år yngre ut.

Effekten av Botox varer i 3-6 måneder, mens effekten av filler varer i et år.

Lennart har aldri hatt denne type behandling før, og er svært positiv til hele opplevelsen. Han ble hverken hoven eller blå, og var klar til å jobbe videre med sine interiørprosjekter øyeblikkelig etter behandlingen.

Se hvordan Lennart ble etter at han fjernet sinnarynkene sine.